Frequently Asked Question

Hitta min IP-adress
Last Updated 5 years ago

Din IP-adress kan liknas vid ett telefonnummer för din internetuppkoppling. Det är den adress som identifierar en anslutning mot internet. IP står för Internet Protocol och används för att rätt dator ska få rätt information skickad till sig på internet. Vid en eventuell felanmälan av din bredbandstjänst kan vår kundtjänst komma att behöva veta vilken IP-adress ditt nätverk har för att felsöka tjänsten. Men hur hittar man sin IP-adress? Nedan har vi förklarat hur du går tillväga steg för steg.

Windows

1. Klicka på Start-knappen

IP-adress startknapp

2. Skriv ncpa.cpl i sökrutan och klicka på sökalternativet som dyker upp i listan

Skärmbild av Windows och hur du hittar ncpa.cpl för IP-adress

3. Högerklicka på Ethernet

skärmbild av hur du hittar din IP-adress

4. Välj Status

Skärmbild av hur du hittar status under ethernet för IP-adress

5. Klicka på Information

hitta IP-adress i nätverksanslutningar

6. Leta upp IPv4-adress – klart!

hitta IP-adress i windows

Mac OS

1. Klicka på Äpplet överst till vänster på din skärm och välj Systeminställningar

2. Klicka på Nätverk

3. Leta upp IP-adress – klart!

Hitta din IP-adress i nätverksanslutningar windows

Please Wait!

Please wait... it will take a second!